Doneren

Hoe Doneren?

 1. Stuur een email naar checkpointxserver@gmail.com met daarin:
  1. Bedrag dat je wil doneren (minimaal 5 euro)
  2. Je minecraft naam
 2. Zodra ik je mail ontvangen heb pas ik je ingame rank aan (zodat je zeker weet dat ik het ben) en stuur ik je een ideal link waarmee je de donatie kan overmaken.
 3. Als dank voor je donatie krijg je ingame een speciale donatie rank: (speler+), (friend+), (crew+)

LET OP: Maak pas het geld over als je ingame je rank (met het plusje erachter)  hebt gehad, dit om hackers geen kans te geven.

 

 

 

 

Waarom help je de server met een donatie?
De CPX server is gratis voor iedereen en dat blijft ie ook, maar dat wil niet zeggen dat het niks kost om server zoals CPX te hosten. Om nog maar niks te zegen over de vele 10-tallen uren per maand die de vrijwillige crew stopt in het onderhoud en mod werk op de server. Om je een idee te geven van de kosten:

 • Server hardware 1500 euro
 • Server software 200 euro
 • Minecraft plugins 200 euro
 • Internetverbinding server 50 euro p/mnd
 • Stroomkosten 10 euro p/mnd

Dit geeft allemaal niks en dit doen we graag, maar van diverse spelers hebben we de vraag gekregen of ze de server waar ze zoveel uren plezier aan beleven ook kunnen supporten met een donatie. Op deze pagina de uitleg van hoe jij ook kan doneren om de server nog mooier te maken. We willen absoluut geen winst maken met deze server daarom hebben we altijd een doel voor de donaties, de doelen zal ik hier op deze pagina zetten samen met hoeveel geld er inmiddels voor is gedoneerd.

Het kost mij persoonlijk veel tijd en geld om deze server draaiende te houden, daarom ben ik iedereen die wil doneren enorm dankbaar voor iedere bijdrage.


Doel 1: 500 GB snelle PCIe SSD (E 115/500)

Momenteel draait de server op een 240GB SATA SSD, deze heeft een max snelheid van ongeveer 600 mb per seconden. Deze schijf wil ik vervangen door een grote en snellere ssd die ongeveer 1400-2000 mb per seconden kan lezen. Dit ga je vooral merken als je bijvoorbeeld rondvliegt en loopt op de server, de chunks worden veel sneller geladen, vooral als er wat meer spelers op de server zijn.

Doel 2: Snellere processor met meer geheugen (E ?/?)
Dit doel is nu nog niet nodig maar binnen 1 a 2 jaar zal ook de server hardware vervangen moeten worden, je game pc thuis heeft immers ook niet het eeuwige leven, helaas geldt dat ook voor de server.  Zodra het eerste doel behaald is, zal ik deze verder uitzoeken.

 

 

 

De kleine lettertjes
De server maakt geen winst en iedere donatie wordt alleen gebruikt voor de doelen die op deze pagina staan. Omdat donaties direct weer in de server worden gestoken kan een donatie ook niet worden teruggedraaid als je stopt met de server of als je gebanned wordt als je de regels overtreed.